Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Klantcase

Continu meten bij drukkerij Zalsman

Branche: Grafische industrie
Werkgebied: Landelijk
Bedrijfsgrootte: 140 medewerkers
Gestart met FRANK: januari 2023

Zalsman is een Drukkerij die al 165 jaar lang vorm geeft aan verhalen. Op het traditionele papier, maar altijd met vooruitstrevende technieken. Ze geven advies, verzorgen de productie en regelen de logistiek. Dit alles doen ze met oog voor de wereld om hen heen. Door het maximale uit zichzelf, werknemers en processen te halen, investeert Zalsman in een duurzame samenwerking. Zo kan iedereen van waarde zijn en geven ze in alle opzichten betekenis aan hun werk. Zalsman werkt nu ruim een half jaar met Frank.

Uitdagingen voor drukkerij Zalsman

Doorlopend kunnen meten, zodat het medewerkersonderzoek geen momentopname meer is

De vinger op de zere plek kunnen leggen en vanuit daar de dialoog aan kunnen gaan

Een medewerkersonderzoek uitzetten waarbij medewerkers intrinsiek gemotiveerd zijn om deel te nemen en zo een actieve deelnemersgraad van minimaal 80% van de medewerkers te bewerkstelligen.

Lisa Theunisse

Lisa Theunisse - HR Medewerker bij Zalsman

"Eindelijk een leuke methode om werkwelzijn doorlopend op de agenda te zetten. Doordat we met Frank continu meten en inzicht krijgen via het real-time dashboard, weten we veel beter wat er leeft binnen de organisatie en kunnen we hiermee doelgericht aan de slag. Bovendien kun je via het Frank dashboard ook goed de resultaten van doorgevoerde veranderingen monitoren.”

Waarom voor Everybody Frank gekozen?

Door gebruik te maken van de Frank methode, is het medewerkersonderzoek geen momentopname meer, waardoor de resultaten een veel beter beeld geven. Bovendien kunnen we door middel van het real-time dashboard van Frank continu monitoren en bijsturen, zodat we ook direct feedback hebben op het effect van de veranderingen die we doorvoeren.

+ vragen gesteld
%
actieve deelnemersgraad
%
stijging in werkgelukscore

Resultaten sinds implementatie

Goede gesprekken

Frank heeft geleid tot heel veel goede gesprekken met medewerkers aan de hand van data. Met Frank krijg je inzichtelijk wat er speelt en kun je bespreekbaar maken wat er leeft op de werkvloer. We merken dat Frank echt aanzet tot dialoog. Dit geldt voor leidinggevenden met hun team, maar ook medewerkers onderling gaan steeds vaker het gesprek aan met elkaar over hun eigen werkwelzijn.

Inzicht in knelpunten

We hebben met Frank inzicht gekregen in specifieke knelpunten waar we ons eerder niet bewust van waren. Zo is er bijvoorbeeld een voorman die voor het team niet voldoende zichtbaar was op de werkvloer, de voorman was hier zich totaal niet van bewust omdat hij niet eerder op deze manier terugkoppeling kreeg van medewerkers. Door de feedback die hij hierop terugkreeg via het real-time dashboard van Frank, heeft hij zijn routine aangepast en start hij zijn dag nu met een ronde over de werkvloer. Hierdoor is zijn zichtbaarheid verbeterd, is het voor het team makkelijker geworden om hem aan te spreken en zien we verbetering voor het hele team.

Betrokkenheid bij organisatiedoelen vergroten

Door Frank zijn we er achter gekomen dat hoewel we de organisatiedoelen overal in terug lieten komen, dat de organisatiedoelen toch niet leefden binnen de organisatie. Het bleek dat we de doelen veel te veel top down bij onze medewerkers neerlegden, waardoor medewerkers er weinig affiniteit mee hadden. Door met deze feedback aan de slag te gaan zijn we onze medewerkers veel meer gaan betrekken bij de organisatiedoelen, waardoor de doelen meer betekenis hebben gekregen voor onze medewerkers en nu veel meer leven.

Rudy Vos – Drukker bij Zalsman

"Ik vind Frank een mooi product. De vragen worden duidelijk weergegeven en zijn kort en bondig, ze zijn dan ook zo ingevuld. Doordat ik wekelijks vragen krijg van Frank, merk ik dat mijn eigen werkgeluk veel meer voor mij is gaan leven. Ook bespreek ik de vragen die voorbij komen regelmatig met mijn collega’s, zo reflecteren we ook op wat gezamenlijk ervaren op de werkvloer.

 

Vanuit de organisatie merk ik dat er duidelijk gevolg wordt gegeven aan de resultaten, er wordt echt naar ons geluisterd en wat met de antwoorden gedaan. Er worden zichtbaar verbeteringen doorgevoerd, verbeteringen waar we als bedrijf ook echt wat aan hebben. Hierdoor ben en blijf ik gemotiveerd om wekelijks aan de slag te zijn met de Frank app."

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek