Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Voordelen van een medewerkersonderzoek

Steeds meer bedrijven laten een medewerkersonderzoek uitvoeren. Dit komt doordat het regelmatig uitvoeren van een medewerkersonderzoek verschillende voordelen met zich meebrengt. Met een medewerkersonderzoek haal je feedback op van de medewerkers over hun betrokkenheid met en hun tevredenheid over de organisatie. Met de resultaten kun je gericht verbeteringen aanbrengen om het werkgeluk te verhogen.

De drie belangrijkste voordelen van een medewerkersonderzoek

Voordeel 1: Werkgeluk leidt tot betere financiële resultaten van de organisatie

Om grip te krijgen op het werkgeluk moet je weten wat er speelt, want wanneer je dat weet kan je goed voor je medewerkers zorgen. Door een medewerkersonderzoek uit te voeren krijg je inzicht in de behoeften en frustraties van de medewerkers en kan je hier snel op inspelen. Het verbeteren van werkgeluk is niet alleen goed voor medewerkers, maar ook voor de organisatie. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Gelukkige medewerkers leidt tot:

  • 21% meer winst
  • 67% minder ziekteverzuim
  • 34% minder stress

Voordeel 2: De organisatie kan op effectieve wijze worden verbeterd

Met een medewerkersonderzoek verzamel je veel interessante data. Met behulp van HR-Analytics kan je die data inzetten om het gedrag van medewerkers beter te kunnen beschrijven, verklaren en voorspellen. Het helpt je met het vinden van oorzakelijke verbanden. Denk hierbij aan aantoonbaar minder verzuim door het verbeteren van de werksfeer op de salesafdeling. Het doel is zoveel mogelijk relevante zaken meetbaar te maken en relaties te vinden. Daarmee kun je vervolgens betere beslissingen nemen over alles wat te maken heeft met de mensen binnen de organisatie en geef je managers  de juiste knoppen om aan te draaien.

Voordeel 3: Retentie; wie bindt die wint

Ongewenste uitstroom is nooit leuk, maar bij sommige branches en organisaties is er bijna niet tegen op te boksen. In de zorg is er bijvoorbeeld al jaren een groot personeelstekort. Met behulp van overheidscampagnes zijn er veel nieuwe medewerkers aangetrokken, maar helaas stroomt 49% binnen 2 jaar alweer uit. Reden; slecht werkgeverschap. Werkgevers doen te weinig om medewerkers vast te houden. Gebrek aan loopbaanperspectief en te weinig inhoudelijke uitdaging in het werk zijn in de zorg de belangrijkste redenen dat personeel vertrekt. Zorgpersoneel geeft aan dat ze dat veel belangrijker vinden dan salaris. Met een gedegen een continu medewerkersonderzoek heeft een organisatie direct inzicht in wat daadwerkelijk belangrijk is voor een medewerker en hierop inspelen.

 

Everybody Frank

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek hoeft tegenwoordig niet meer met een lange saaie vragenlijst, gelukkig zijn er verschillende alternatieven. Everybody Frank is bijvoorbeeld een app die medewerkers wekelijks 3 vragen stelt over zijn werkbeleving. De vragen zijn kort, afwisselend en eenvoudig te beantwoorden. Het online management dashboard zet de data meteen om naar HR-Analytics en geeft managers daarmee de juiste knoppen om aan te draaien.

 

Hr analytics