Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Aan de slag met de resultaten van Frank

De kop is eraf en jouw organisatie is gestart met de Frank app. Super! Maar hoe nu verder? Op deze pagina nemen we je mee in de best-practise, geven we je tips wat je zelf kan doen en waar je Frank voor kan inschakelen.

Toedeloe Taboe

Het bespreken van de resultaten is het belangrijkste onderdeel van het proces om een gezonde en gelukkige werkbeleving te bevorderen. Het bespreekbaar maken van de resultaten vereist een multidisciplinaire aanpak, waarbij de organisatie, het team en de medewerkers betrokken zijn. Hier zijn enkele best practices om de resultaten effectief te bespreken:

Red and Yellow Modern Launching Product Roadmap Graphic

Organisatie

Met een uitgebreid HR-analytics dashboard krijgt HR een duidelijk beeld van de werkbeleving in de organisatie breed of specifiek bij een bepaalde groep.

Benieuwd hoe jij het beste uit Frank kan halen?

Teams

Teammanagers krijgen een eigen realtime teamrapport. Hiermee kunnen ze op een eenvoudige manier in gesprek gaan met het team over hun werkgeluk en werkstress.

Benieuwd hoe jij de teamsmanager kan helpen de werkbeleving bespreekbaar te maken?

Medewerker

Medewerkers krijgen inzicht in hun eigen werkbeleving en daarmee grip en verantwoordelijkheid voor hun eigen werkgeluk. Door medewerkers inzicht te geven in de verschillende werkbeleving factoren kunnen ze ermee aan de slag gaan.  

Wil je weten hoe je medewerkers kan stimuleren regie te nemen over hun werkgeluk?

Frank's ondersteuning

Op deze pagina vind je een overzicht van alle hulpmiddelen

  • Frank's ondersteuning
  • Zichtbaar op de werkplek
  • E-mail service
  • Inspiratie

Dashboard

Inloggen in het dashboard kan met je e-mail adres en dezelfde pincode die je gebruikt voor het inloggen in de app. Ben je de pincode vergeten, vraag dan via de app of het dashboard eenvoudig een nieuwe aan. Deze wordt je direct gemaild. Let op. Je zal dan ook opnieuw moeten inloggen in de app.

Toelichting teamrapport voor Frank ambassadeurs

1 x per maand geven wij een demonstratie van het teamrapport voor Frank ambassadeurs.

Doel van de demonstratie: Een beter begrip krijgen van het dashboard, het leren lezen en interpreteren van de resultaten, en inzicht krijgen in hoe je effectief kunt communiceren over het dashboard.

Tijdens de demonstratie zullen we gebruikmaken van een demo-dashboard met fictieve gegevens, in plaats van je eigen dashboard.

Agenda van de demonstratie:

Introductie: Korte introductie over het doel en belang van het dashboard.

- Dashboardstructuur: Uitleg over de opbouw en structuur van het dashboard, inclusief de verschillende secties en visualisaties.

- Gegevensinterpretatie: Stapsgewijze uitleg over hoe je de resultaten op het dashboard kunt lezen en interpreteren. We zullen de belangrijkste grafieken laten zien en hoe je trends en patronen kunt identificeren.

- Toedeloe taboe: Tips en richtlijnen over hoe je het gesprek over het dashboard kunt aangaan met je team.

- Vragen en antwoorden: Tijdens de demonstratie is er ruimte om vragen te stellen en eventuele onduidelijkheden over het dashboard op te helderen.

Workshop: het goede gesprek

Doel van de training ‘toedeloe taboe!’

Soms zijn het de gevoelige onderwerpen die verandering in de weg staan.  Daarom hebben we een workshop voor teamleiders (of Frank ambassadeurs) om de uitkomsten van de Frank-app op een veilige en goede manier te bespreken binnen het team. Om dan daaruit tot pragmatische en gedragen oplossingen te komen. Na deze workshop kunnen de Frank-ambassadeurs:

  • de uitkomsten van Everybody Frank op een veilige manier bespreken
  • prioriteiten stellen voor verbetering van het team werkgeluk
  • concrete actieplannen opstellen
Jaap-Vriend_

Onze trainer Jaap Vriend

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te over te dragen, want kennis maakt macht of vriendelijker gezegd: kennis geeft invloed. Daarnaast geloof ik dat leren samengaat met plezier, saaie duffe trainingen zijn niet aan mij besteed. Naast trainer ben ik ook theatermaker en speel ik o.a. een voorstelling: ‘geluk voor beginners’.

Tijdsinvestering: één dagdeel (ca. 3,5 uur)

Wil je meer informatie over de inhoud van de training neem dan contact op met je Frank succesmanager.

Zichtbaar op de werkplek

Te bestellen posters

Wil je Frank ook zichtbaar op jullie werkplek maken dan kan dat met onze posters, banners en tafelkaarten!

Hiermee geef je Frank een blijvend gezicht in de organisatie. Gebruik het op centrale plekken in de organisatie, zodat Frank altijd in beeld is.

Je kan de posters per set (5 verschillende poster) bestellen (kosten €25,-). Tafelkaarten zijn te bestellen per 50 stuks (€100,-). Banners kan je per stuk bestellen (kosten € 100,-). Alle kosten zijn ex. btw en ex. verzendkosten.

Als je die wilt bestellen stuur dan een mailtje aan servicedesk@everybodyfrank.com en geef aan hoeveel sets je wilt bestellen.

thema_onderzoek_(2)[1]
thema_onderzoek[1]

Frank’s emailservice

 ✅Teammanagers; ontvangen iedere maand een email met daarin een bepaald thema uitgelicht en een verwijzing (link) naar het management dashboard

Pending users; medewerkers die de Frank-app na uitnodiging nog niet hebben gedownload ontvangen gedurende de eerste 2 maanden een download herinnering on de Frank app alsnog te downloaden.

Sleeping users; medewerkers die langer dan een week geen vragen hebben beantwoord ontvangen een reminder met een link naar de web-app. Na 3 maanden geen vragen te beantwoorden houden de reminders op.

Actieve users; één keer per kwartaal sturen we een leuke informerende e-mail/factsheet over werkgeluk.

Iedere e-mail bevat een disclaimer met een zogenoemde opt-out. Medewerkers hebben hier zelf de mogelijkheid om zich uit te schrijven van onze e-mail service.

Inspiratie nodig?

Wil je jouw collega's meer vertellen over werkgeluk en ben je opzoek naar inspiratie? Wij schrijven regelmatig blogs en artikelen over werkgeluk en alles wat daarmee te maken heeft. Kijk bij Frank's nieuws & artikelen