Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Wat doe je met resultaten medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Je hebt een van de soorten medewerkerstevredenheidsonderzoek gedaan. En nu? Wat doe je met de resultaten medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Een medewerkersonderzoek houdt niet op bij het in ontvangst nemen van de antwoorden. Eigenlijk begint het daar pas. Er zijn een aantal stappen die je moet ondernemen.

Stap 1: Analyseren en structuren van de data

De verzamelde data moet je eerst structureren en daarna analyseren. Wanneer je gebruik maakt van een onderzoeksbureau zullen zij een data presentatie voor je maken. Je kan ook gebruik maken van een software oplossing, die presenteren de data automatisch en realtime.

Stap 2: Geef alle betrokken partijen inzicht

Communiceer eerlijk met de medewerkers over de resultaten. Geef niet alleen de directie en HR, maar ook de teammanagers en medewerkers inzicht in de resultaten. Het verbeteren van de werkbeleving vraagt namelijk om een multidisciplinaire aanpak. Strategisch bedacht vanuit de directie, uitgevoerd door de teammanagers en gevoeld door de medewerkers. Wanneer je de data deelt geef je een medewerker inzicht in zijn eigen werkgeluk, een teammanager  inzicht in het functioneren van zijn team en de directie krijgt overzicht over het geheel en kan trends ontdekken en strategische besluiten nemen. Uiteraard is het belangrijk dat de resultaten voor de directie en teammanagers zijn geanonimiseerd.

Stap 3: Ga in gesprek

Gebruik de resultaten van het onderzoek om met elkaar in gesprek te gaan over de verbeterpunten binnen de organisatie. Geef de medewerkers de kans om mee te praten, dit verhoogt het draagvlak van de bedachte interventies.

Stap 4: Onderneem actie

Onderneem naar aanleiding van het onderzoek actie, zonder actie zullen de veranderingen en verbeteringen niet zichtbaar worden in de organisatie. Betrek ook hierbij weer de medewerkers.

Stap 5: Doe rustig aan

Probeer niet alle verbeterpunten in één keer aan te pakken, maar focus eerst op de aspecten die het belangrijkst zijn voor jouw organisatie. Pak het aan volgens het Lean principe. Kleine, snelle verbeteracties, waardoor snel de eerste resultaten zichtbaar zijn. Wil je weten waar je het beste kan beginnen? Lees dan onze whitepaper: In 3 stappen naar meer werkgeluk bij werknemers.

Stap 6: Repeat

Het eens in de twee à drie jaar meten van de werkbeleving geeft geen actueel beeld, je bent al vrij snel na het onderzoek aan het sturen op met verouderde data. Je kan het vergelijken met naar voren proberen te rijden via je achteruitkijkspiegel. Wanneer je de werkbeleving continu meet, dan heb je altijd actuele data en kan je vanuit daar je acties bedenken en volgen.

Ga zelf aan de slag met de resultaten medewerkerstevredenheidsonderzoek!

Door bovenstaande stappen te volgen haal jij het maximale uit de resultaten medewerkerstevredenheidsonderzoek. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek

Zorg en zekerheid MTO klant Everybody Frank
Incluzio MTO klant Everybody Frank
Boer en Croon klant medewerkerstevredenheidsonderzoek Everybody Frank
Intratuin klant medewerkersonderzoek Everybody Frank
Ministerie van Buitenlandse zaken klant everybody Frank
Gom Schoonmaken klant medewerkerstevredenheidsonderzoek everybody Frank

De cijfers van Everybody Frank

Klanten
Gebruikers
/10
rapportcijfer van gebruikers