Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Quiet quitting

Quiet quitting

Had jij er al eens van gehoord? Quiet quitting? Het houdt in dat medewerkers langzaam afhaken op het werk en alleen nog maar het minimum doen om hun baan te behouden, maar ook niets meer dan dat. Om het in de woorden van Robert Downey Jr te zeggen: “Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.”

Deze, voornamelijk jonge, medewerkers voelen zich niet meer betrokken en enthousiast over hun werk en zetten geen stap extra. Ze zijn fysiek wel aanwezig, maar in hun hoofd ergens anders. Uit onderzoek onder 27.000 werknemers blijkt dat maar slechts 36% zich vorig jaar verbonden voelde met hun werk.

Dat wil je toch niet?! Zorg dat alles op het werk bespreekbaar wordt, zodat je er samen iets aan kunt veranderen en medewerkers aangehaakt en enthousiast houdt. Everybody Frank maakt de werkbeleving inzichtelijk en bespreekbaar door wekelijks korte, prikkelende vragen te stellen. Zo krijg je belangrijke thema’s, waaronder verbondenheid, werkdruk, ongewenst gedrag en samenwerken eenvoudig in beeld. Dus, om in de woorden van Frank te zeggen “Listen, aks, talk, and then change together and be happy!” Met als resultaat medewerkers die echt aanwezig zijn op het werk.