Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Klantcase

Dankzij continu inzicht kunnen we gericht werken aan het verhogen van werkgeluk

Branche: B2B Mediabedrijf
Werkgebied: Landelijk
Bedrijfsgrootte: 250 medewerkers
Gestart met Frank: februari 2023

VMN media maakt de omslag van een traditionele vak-uitgeverij naar een modern en digitaal B2B-mediabedrijf. Dat is een grote verandering en een heel dynamisch traject.

In de afgelopen jaren is er voor medewerkers op verschillende vlakken behoorlijk wat veranderd. Er is onder andere een heel nieuw MT gekomen, onze kantoren zijn samengevoegd, we zijn verhuisd en we hebben wijzigingen doorgevoerd in onze structuur, systemen en manier van werken. Natuurlijk met als doel om een meer succesvolle, maar ook leukere en meer moderne werkgever te worden. Om gericht aan het werkgeluk te kunnen werken zochten we een tool die ons continu goed inzicht kan geven in hoe we ervoor staan. We weten nu veel beter welke effecten onze initiatieven hebben op het werkgeluk en waar ruimte is voor verbetering.

Anouk Bouwmeester - Succesmanager Everybody Frank

Anouk Bouwmeester - Succesmanager Everybody Frank

VMN Media heeft gekozen voor het werkbeleving onderzoek, hierin worden verschillende werkgeluk en werkstress factoren uitgevraagd. Tijdens de setup hebben we goed nagedacht over de verschillende groepen medewerkers die VMN media heeft. Dankzij de juiste setup geeft het dashboard goed inzicht in de werkbeleving van deze groepen. Daarnaast hebben we gekeken welke factoren er bij alle afdelingen en functiegroepen onderzocht moesten worden. Vanaf een maand na de start volgen we de Frank roadmap en hebben we regelmatig contact met elkaar. Indien nodig kunnen we de inrichting van het Frank dashboard verder verfijnen.

Waarom voor Everybody Frank gekozen?

We hebben meerdere aanbieders vergeleken en hebben om verschillende redenen voor Frank gekozen. We zochten een tool die:

  • Goed past bij onze cultuur en tone of voice, de vragen van Frank zijn heel makkelijk te begrijpen
  • Heel gebruiksvriendelijk is en geen werk kost voor HR, zodat we al onze tijd in de organisatie kunnen stoppen
  • Qua functionaliteiten geen overlap heeft met andere - door ons gebruikte - systemen
  • Helpt bij het voeren van het goede gesprek en hiervoor de juiste handvatten geeft
  • Wetenschappelijk onderbouwd is
  • De medewerker betrekt bij het proces. Zij hebben via een persoonlijk dashboard inzicht in eigen scores én de gemiddelde scores van organisatie en team.
  • Privacy waarborgt; de anonimiteit van medewerkers is gewaarborgd
Mischa Mehagnoul HR Directeur, VMN Media

Vragen aan Mischa Mehagnoul - HR Directeur, VMN Media

Hoe zetten jullie Frank in bij VMN Media?

Wij gebruiken Frank binnen VMN media echt als rode draad als het gaat om het verhogen van werkgeluk

Hoe heb jij de setup en implementatie ervaren?

De inrichting van de tool was eenvoudig en niet meer werk dan andere HR systemen. We hebben binnen VMN media veel verschillende titels en teams en daar wilden we goed naar kijken. Vanuit Frank werd hier goed in meegedacht. Naast de inrichting van het dashboard was er ook goede support voor de communicatie richting onze collega’s. Daarnaast vind ik het fijn dat er korte lijnen zijn, wanneer we vragen hebben worden we altijd goed en snel geholpen!

Resultaten sinds implementatie

We weten nu beter hoe we er voor staan en welke behoeften er leven in de teams.

We zijn tot meer relevante actiepunten voor verbetering gekomen en we kunnen de effecten van onze acties beter volgen. We zien in het eerste half jaar al daadwerkelijke verbetering in de scores, dat geeft veel vertrouwen.

We kiezen ervoor om vanuit het MT elk half jaar met alle teams te spreken en zo de grootste VMN-brede behoeften en kansen voor verbetering van het werkgeluk te signaleren en op te volgen. In de tussentijd werken leidinggevenden gericht aan de aandachtspunten in hun eigen teams, want die kunnen natuurlijk per team verschillend zijn.

Esther Koning - Key Account Manager / Teamlead VMN Media

Esther Koning-VMN Media

"Sinds dit jaar werkt VMN media met de handige Frank app.

Een paar keer per week krijg je via de app een vraag, welke je op een anonieme eerlijke manier kunt beantwoorden. Op deze manier blijf je op regelmatige basis in gesprek met je leidinggevende over je werkbehoeften. Daarnaast stelt het de organisatie in de gelegenheid in te spelen op situaties waar nog verbeteringen kunnen plaatsvinden. Een leuke, laagdrempelige manier om de werkbeleving van medewerkers te onderzoeken."

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek