Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Klantcase

Buurtteamorganisatie Sociaal

Branche: Sociaal werk
Werkgebied: Utrecht en omgeving
Bedrijfsgrootte: 300 medewerkers
Gestart met FRANK: maart 2019 met het Medewerkersonderzoek (MTO)

Buurtteamorganisatie Sociaal (onderdeel van Incluzio) biedt ondersteuning bij vragen over zorg, welzijn, relaties, wonen, werk, verslaving en schulden in Utrecht en omgeving.  Hun motto: "Wij doen wat nodig is." Dat betekent dat ze werken met competente medewerkers die hun eigen afweging maken. Zoveel mogelijk vertrouwen geven, zo weinig mogelijk bureaucratie willen. Altijd gericht op kwaliteit en ontwikkeling, waarbij reflectie heel belangrijk is. Als er iets mis gaat, vinden ze het belangrijk om open en transparant te reflecteren op de oorzaak.

Belangrijkste aandachtspunten

Continu in dialoog zijn met onze medewerkers, dat vinden we belangrijk.

De aandacht vestigen op duurzame inzetbaarheid in de breedste zin van het woord

Geen groot jaarlijks rapport, maar kort cyclisch meten en verbeteren met realtime data.

Sylvie Brandwijk HR manager bij Buurtteams

Sylvie Brandwijk - HR Manager, Buurtteams

"Eindelijk een leuke innovatieve manier gevonden om continu de werkbeleving te monitoren. Met de duidelijke analyses in het HR Dashboard weten we precies waar de schoen wringt of waar juist kansen liggen en kunnen direct actie ondernemen."

Waarom voor Everybody Frank gekozen?

Vanwege de vorm, we wilden graag een app en Frank is de enige native app. De app maakt het meedoen aan het MTO heel laagdrempelig, het vraagt weinig van medewerkers. Het beantwoorden van de vragen is in seconden gebeurd en is dus geen extra taak of belasting. De resultaten worden zowel aan ons als werkgever gepresenteerd als 1 op 1 aan medewerker. Dat zorgt ervoor dat niet alleen wij aan de slag gaan met de  organisatieresultaten, maar dat ook de medewerker wordt gestimuleerd na te denken over zijn werkgeluk en duurzame inzetbaarheid.

+ vragen gesteld
%
stijging in onze communicatiescore
%
stijging in werkgelukscore

Resultaten sinds implementatie

Datagedreven gesprekken

Frank heeft geleidt tot heel veel goede gesprekken met medewerkers aan de hand van de data! Er zijn bijvoorbeeld teams die naar aanleiding van de werkdrukscores afspraken hebben gemaakt om taken anders te verdelen, zodat de werkdruk eerlijker verdeeld werd.

Nieuwe inzichten in verzuimpreventie

Maar ook organisatie breed hebben we concrete acties ondernemen. Zo leerden we bijvoorbeeld dat onze communicatie omtrent verzuimpreventie niet duidelijk genoeg was. Veel medewerkers wisten niet wat we allemaal faciliteerden en waar ze dat konden vinden. Daar hebben we dus direct actie op ondernomen.

Continu verbeteren

Op alle thema's laten we een verbetering zien in vergelijking met vorig jaar. Een super mooi resultaat, waarmee we onze doelstelling van continu verbeteren halen.

Afra - Buurtteammedewerker

"Ik ben enthousiast over Frank. Ik heb het idee dat ik meer intuïtief en eerlijker antwoord op de vragen dan dat ik deed met een lange vragenlijst. Dat komt, denk ik, omdat er een vraag binnenkomt op je telefoon en je dan antwoord naar hoe je het nu ervaart en niet terug hoef te denken op hoe je iets het afgelopen jaar hebt beleefd. Want je weet, ik krijg op een ander moment weer een vraag over dit onderwerp, waardoor ik nu kan antwoorden naar wat ik nu voel.

 

Doordat ik de vragen beantwoord via een app voel ik me ook vrijer, anoniemer, wat waarschijnlijk ook maakt dat ik eerlijker antwoord. Dat zie je ook terug in de teamresultaten dat zijn echt niet allemaal 10-en. Maar dat hoeft ook niet, het gesprek dat we met elkaar daarover hebben wordt er alleen maar beter van. Daarnaast vind ik de verscheidenheid in het soort vragen heel goed, het zet me echt aan denken."

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek