Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Everybody Frank delen we graag onze kennis. Hier vind je verschillende artikelen over persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6[1]

Home » Kennisbank » Persoonlijke ontwikkeling

We willen allemaal het beste uit onszelf halen! Je kan je dromen en doelen op vele verschillende manieren bereiken. Een voorbeeld hiervan is persoonlijke ontwikkeling, maar wat houdt dat nou precies in? Persoonlijke ontwikkeling heeft onder andere te maken met de ontplooiing van je eigen identiteit. Door het uitbreiden van zelfkennis en het ontdekken en- versterken van je talenten, drijfveren en kwaliteiten kun je ambities en doelen om gaan zetten in successen. En let's be Frank; succes en het gevoel van geluk gaan, zowel zakelijk als privé, hand in hand. 

Om jezelf te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om eerst duidelijk hebben wat het is dat je wilt bereiken, over welke capaciteiten je beschikt en wat je op dit moment wellicht nog in de weg staat. 

Meestal leven we zo in de waan van de dag dat we weinig gelegenheid hebben om stil te staan om dit soort moeilijke vragen te beantwoorden. Het gevolg? Geen bewuste keuzes. Je bent in je baan gerold, het kwam zo uit, maar of jij hier het beste tot je recht komt??  

Gelukkig is er een simpele techniek die je kan toepassen om je te helpen bij beantwoorden van deze vragen namelijk; zelfreflectie. Zelfreflectie doet groeien, waardoor je doelgerichter en bewuster kan leven. 

Waarom is persoonlijke ontwikkeling belangrijk

Momenteel zitten we middenin een technologische revolutie. De wereld om ons heen verandert snel en nieuwe uitvindingen volgen elkaar in een rap tempo op. En dat heeft invloed op zowel je werk als- privéleven. Door de digitale revolutie die er op dit moment gaande is sluiten er bankkantoren, want je kan bijna alles online regelen, rijden er zelfsturende auto’s rond, kunnen koelkasten hun eigen boodschappen bestellen en kunnen je pakketjes door middel van een drone worden thuisbezorgd. Niets lijkt meer te gek en al deze gemakken kunnen je een hele hoop tijd schelen. Maar hoe zit het met bedrijven? Er zijn per slot van rekening al behoorlijk wat winkels waar je bedient wordt door robots en er bestaat een scala aan software die een hele financiele afdelingen zou kunnen vervangen. Hoe zit het dan straks met jou baan?

Niemand kan nog echt voorspellen in welk tempo deze trend zich voort gaat zetten en welke kennis en vaardigheden er over 5 jaar nodig zijn om alle nieuwe technologie te bedienen. Er zullen functies bijkomen, maar vast staat dat er ook een heleboel verloren zullen gaan.

Het makkelijkste zou zijn om af te wachten en te zien waar het schip al dan niet voor jou strandt, maar het is waarschijnlijk nog veel fijner zijn om zelf de regie te hebben over je loopbaan en je financiële situatie. Wat kan en- heb jij te bieden wat wat een robot niet ook heeft?

Persoonlijke ontwikkeling medewerker

Als professional wordt er van je verlangd om zakelijk en privé gescheiden te houden. Daar is wat voor te zeggen, maar toch is dat in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Een prettige werkomgeving waarin je de ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen heeft wel degelijk een positieve invloed op je privéleven en vice versa. Wanneer je prive ontdekt dat je er energie van krijgt om mensen te helpen kun je dat natuurlijk ook in een zakelijk omgeving inzetten. Des te beter jij  je talenten en kwaliteiten inzichtelijk hebt, des te makkelijker het wordt jezelf te onderscheiden van collega’s en technologie. 

Het mes snijdt aan 2 kanten

Voor werkgevers is het net zo belangrijk in jouw ontwikkeling te investeren als dat het voor jou zelf is om te doen. Voor bedrijven verandert de wereld namelijk net zo snel en misschien zelfs nog wel sneller. Wanneer bedrijven met X procent per jaar willen groeien is het voor hen onvermijdelijk mee te gaan in technologische veranderingen, maar dit brengt ook met zich mee dat ze moeten zorgen dat ze de beste medewerkers in dienst hebben om die veranderingen aan te kunnen. Medewerkers die weten wat de nieuwe trends zijn en hoe daar op ingespeeld moeten worden zijn van essentieel belang voor de levensduur van een bedrijf. Daarnaast speelt imago voor bedrijven ook een belangrijk rol bij het behalen van succes. Goed werkgeverschap, dus het faciliteren in persoonlijke ontwikkeling, zorgt er immers ook voor dat de juiste medewerkers zich aangetrokken voelen tot het bedrijf. 

Frank helpt je verder in je loopbaan

Om jou op weg te helpen bij en- tijdens je persoonlijke ontwikkeling hebben wij een app ontwikkeld namelijk; Frank.  

Door open en transparant te zijn naar jezelf en anderen leer je uiteindelijk het meest en wordt het gevoel van vertrouwen binnen het team gestimuleerd. Niet alleen draagt dit bij aan je betrokkenheid bij het bedrijf, maar ook voor een gevoel van eenheid binnen jouw team. Uiteindelijk zul je het toch samen moeten doen! 

Frank helpt je inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, ambities en doelen. Daarnaast krijg je door middel van onze ‘feedback’ module inzicht over je zelfbeeld en of dit overeenkomt met hoe collega’s dit ervaren. Iedereen heeft andere talenten, maar wanneer ieders talent zo optimaal mogelijk benut en- ontwikkeld wordt geef je het team pas echt een kans van slagen! Together Everybody Achieves More; T E A M!

Frank geeft je een persoonlijke rapportage op 3 onderdelen:

Zelfkennis, Werkbeleving en Feedback op je functioneren

Zelfkennis

Inzicht in eigen identiteit, waarden, overtuigingen, sterke en- zwakke punten, kwaliteiten, competenties, interesses, ambities en gedragingen. 

Vitaliteit

Hiermee bedoelen we; levensenergie. Welzijn op fysiek, mentaal en- emotioneel niveau. Wanneer een optimaal welzijn op alle drie de vlakken wordt bereikt geeft dit jou het vermogen om gelukkig en gezond door het leven te gaan. Niet alleen op de werkvloer, maar ook privé.

Drijfveren

Een vraag waar niet altijd bewust bij stil gestaan wordt, maar wel van grote invloed is op zowel je motivatie als op je loopbaankeuze; wat vind je nou echt belangrijk op de werkvloer? Per individu is het antwoord natuurlijk verschillend, maar het heeft alles te maken met drijfveren. Ben je puur en alleen voor het geld aan het werk of vind je een fijn team belangrijker? Welke drijfveren er ook zijn, ze hebben grote invloed op je motivatie, houding, voorkeuren en waarden. Drijfveren kunnen gaandeweg veranderen, maar een ding is duidelijk; hoe meer persoonlijke drijfveren je terugvindt op de werkvloer des te beter jouw algehele werkgeluk! 

Werkbeleving

De werkbeleving is voor iedere medewerker verschillend en afhankelijk van persoonlijke normen en waarden. Ben je tevreden over je werk, ben je gemotiveerd, voel je je bevlogen en betrokken bij de organisatie oftewel; ervaar je werkplezier? Frank geeft over de antwoorden op deze vragen een terugkoppeling aan jouw werkgever. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat jouw bedrijf inzichtelijk heeft wat er moet gebeuren om jouw werkgeluk naar een hoger niveau te tillen waardoor jij met plezier naar je werk gaat en het bedrijf kan blijven groeien. Win win dus! 

Feedback op functioneren

Frank combineert 360 graden feedback met zelfreflectie wat inzicht geeft in jouw eigen functioneren en helpt tijdens jouw ontwikkeling. Je kunt als het ware gaan vergelijken of de binnenkant, alles wat je voelt en ervaart, en de buitenkant, alles wat je fysiek laat zien, met elkaar synchroon lopen.  

Wil je nog meer weten over persoonlijke ontwikkeling? Lees dan ook onze andere artikelen.

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek

Zorg en zekerheid MTO klant Everybody Frank
Incluzio MTO klant Everybody Frank
Boer en Croon klant medewerkerstevredenheidsonderzoek Everybody Frank
Intratuin klant medewerkersonderzoek Everybody Frank
Ministerie van Buitenlandse zaken klant everybody Frank
Gom Schoonmaken klant medewerkerstevredenheidsonderzoek everybody Frank

De cijfers van Everybody Frank

Klanten
Gebruikers
%
actieve wekelijkse gebruikers
/10
rapportcijfer van gebruikers