Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Klantcase

Stichting Welzijn Ouderen Arhnem (SWOA)

Branche: Sociaal werk
Werkgebied: Arnhem
Bedrijfsgrootte: 35 medewerkers
Gestart met FRANK: september 2021 met 360 Graden Feedback en medewerkersonderzoek

SWOA ondersteunt mensen in en rondom Arnhem en richt zich daarbij vooral op de oudere doelgroep (55+). Van begeleiding aan huis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Al ruim 50 jaar zetten zo’n 450 (vrijwillige) medewerkers zich hier iedere dag voor in. SWOA gelooft dat ieder mens in staat moet zijn het leven te leiden zoals ieder dat zelf wil, ook al ben je wat ouder. Soms kun je dit even niet meer alleen en heb je daar hulp bij nodig. SWOA stimuleert ouderen te kijken naar hun mogelijkheden en kwaliteiten en deze ook te gebruiken.  De overtuiging dat mensen meer in hun mars hebben dan ze wellicht zelf denken, is de motor van onze (vrijwillige) medewerkers. 

Uitdagingen voor SWOA

Actuele data. Wij zijn een super dynamische organisatie. Er verandert voortdurend iets bij ons, medewerkers verplaatsen van locatie of groeien snel door naar een nieuwe functie. We hadden behoefte aan continu inzicht in hun werkbeleving. 

Knelpunten boven tafel. Wij zijn nieuwsgierig en willen alles boven tafel halen. Wij stimuleren een open cultuur en zochten naar een manier waardoor het voor iedereen makkelijk wordt zich te uiten.  

Feedback. Naast inzicht in de werkbeleving willen we elkaar ook vaker feedback geven en het feedback gesprek voeren. We zochten naar een laagdrempelig methode die weinig tijd in beslag neemt. 

Ontwerp zonder titel (6)

Iris Wessels - Projectcoördinator SWOA

 

Feedback module

Wat ik leuk vindt aan de feedback module is dat het me helpt met stilstaan en aanzet tot actie. Feedback vragen en geven is iets wat er bij mij snel bij in schiet door de drukte van de dag. De frank app stelt automatisch de feedback vragen en dat maakt het makkelijk. Ik vind de vragen veelzijdig en ze sluiten goed aan bij het werk. De vragen zetten me echt aan het denken en toch is het beantwoorden heel gemakkelijk met bijvoorbeeld sterren of een slider. Dat maakt het overzichtelijk, wanneer ik een wat lagere score geef kan ik een korte toelichting geven.

 

Werkbelevingsmodule

Wat ik fijn vind aan de werkbelevingsmodule is dat je bewust wordt van je eigen werkgeluk en stress. Hoe druk heb ik het eigenlijk? Krijg ik mijn werk af? Hoe ervaar ik het op dit moment? Ook vind ik het leuk om het teamrapport met elkaar te bespreken. Wij werken heel projectmatig en zien elkaar niet dagelijks. Maar zo krijgen we toch een duidelijk beeld. Hoe staan we ervoor als team? Wat valt ons op? En welke tips en adviezen kunnen we elkaar geven om de werkbeleving steeds een stukje beter te maken.

Waarom voor Everybody Frank gekozen?

We zochten naar een oplossing die de dynamiek van onze organisatie kon bijhouden zonder dat het te veel tijd zou vergen van de medewerkers. De vragen van Frank zijn heel toegankelijk en snel te beantwoorden. Dat maakt het gebruik laagdrempelig, met als resultaat dat bijna al onze medewerkers actief meedoen. De rapportage wordt in ieder gebiedsteam tijdens het overleg besproken, dat is gemiddeld 1 keer in de 4 à 6 weken. De gespreksstarters en de tips die in de rapportage staan helpen de teams het gesprek op gang te brengen en zo samen tot concrete actiepunten te komen. 

+ vragen gesteld
%
stijging in onze werkgeluk score
%
deelnemersgraad

Resultaten sinds implementatie

Medewerkers kunnen zich makkelijker uitspreken

De app helpt alles boven tafel te krijgen. Medewerkers kunnen zich hiermee nog makkelijker uitspreken. Wij hebben hele goede resultaten op werkgeluk en laten ook nog eens stijgende trend zien, want we zijn het afgelopen jaar van 7.3 naar 7.9 gestegen. Heel leuk dat de resultaten zo positief zijn en onze medewerkers zoveel werkgeluk ervaren, dat is iets waar we super trots op zijn. 

Meer gesprekken over hoge werkdruk

Uit de resultaten blijkt dat de werkdruk aan de hoge kant is. Het dashboard reikt ons hiervoor gespreksstarters aan. Een handig hulpmiddel dat het gesprek in het team op gang brengt, waarbij het niet alleen gaat om wat de organisatie kan doen om de werkdruk te verlagen, maar ook wat je als medewerker zelf kan doen. 

Verbeterde feedback

De 360 feedback module is super leuk. We hebben net een sessie met elkaar afgerond over feedback geven en er is nu afgesproken dat je altijd even 2 minuten met elkaar in gesprek gaat nadat je via FRANK feedback hebt gekregen of gegeven. Het is een echte stimulans om met elkaar in gesprek te gaan. 

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek