Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Feedback

5 redenen om vaker feedback te vragen

De overgrote meerderheid van de werknemers geeft aan onvoldoende feedback te krijgen van hun managers en collega's. Slechts 19 procent van de millennials zegt dat ze regelmatig feedback ontvangen en slechts 17 procent daarvan zegt dat de feedback die ze ontvangen zinvol is. Dat is een groot probleem wanneer je bedenkt dat bij de meeste organisaties functioneringsgesprekken slechts 1 à 2 keer per jaar worden gevoerd. Een voetbalcoach spreekt zijn team ook niet maar 2 keer per jaar toe…

Een medewerker wil direct feedback op zijn prestaties, net zoals hij dat krijgt op zijn online posts. De schuld ligt echter niet alleen bij het management. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat slechts 15 procent van de medewerkers aangeeft zelf regelmatig om feedback te vragen.

Waarom is vragen van feedback voor medewerkers zo moeilijk? Misschien omdat je er best kwetsbaar door kan voelen? Of juist omdat het voelt als naar complimenten vissen? Maar het kan ook dat je het moeilijk vind om een concrete feedbackvraag te bedenken en het daardoor alsmaar uitstelt. Jammer, want er zijn zoveel voordelen te benoemen waarom het vragen van feedback goed voor je is. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen dus een goed moment om te beginnen met het vaker vragen van feedback. De 5 belangrijkste redenen hieronder voor je op een rij;

1) Het vergroot je werkgeluk
Iedereen heeft behoefte aan aandacht en erkenning. Wanneer je zelf om feedback vraagt zul je dus ook meer horen wat er goed gaat en dat zal leiden tot meer werkgeluk.

2) Het zorgt voor betere samenwerking
Een open feedbackcultuur zorgt voor minder onderlinge frustraties en de samenwerking tussen jou en collega’s zal verlopen.

3) Je bereikt eerder je doelen
Feedback geeft je richting. Wanneer je weet waar je goed in bent en wat je nog moet ontwikkelen kan je heel gericht doelen stellen en daaraan werken.

4) Het geeft je een beter zelfbeeld
Feedback geeft je inzicht hoe jij overkomt op anderen. Klopt dat met hoe jij jezelf ziet?

5) Een manier een continu te blijven leren.
Je kennis en vaardigheden verouderen in rap tempo. De halfwaarde tijd van je vaardigheden is 5 jaar. Het is als professional dus cruciaal om je te blijven ontwikkelen.

Gelukkig kan je tegenwoordig net zo makkelijk feedback vragen op je werkprestaties als dat je reacties krijgt op je online posts. Met de reflectie en feedback app van Everybody Frank kan je gedurende het hele jaar feedback vragen aan je collega’s over je competenties. De app stelt jou kleine concrete vragen over je competenties. Je reflecteert eerst op je eigen functioneren waarna je meteen feedback kan vragen aan je collega’s. Je ziet de gegeven feedback direct terug in de app.

Zorg en zekerheid MTO klant Everybody Frank
Incluzio MTO klant Everybody Frank
Boer en Croon klant medewerkerstevredenheidsonderzoek Everybody Frank
Intratuin klant medewerkersonderzoek Everybody Frank
Ministerie van Buitenlandse zaken klant everybody Frank
Gom Schoonmaken klant medewerkerstevredenheidsonderzoek everybody Frank

De cijfers van Everybody Frank

Klanten
Gebruikers
/10
rapportcijfer van gebruikers

Over de auteur

Met een passie voor het bevorderen van werk-welzijn heeft Maartje een achtergrond in arbeidspsychologie en heeft zij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve methoden om werkgeluk te meten en te verbeteren. Met jarenlange ervaring heeft Maartje talloze organisaties geholpen om een gezonde en bloeiende werkomgeving te creëren.