Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99

5 redenen feedback

5 redenen om in 2020 vaker feedback te vragen

De overgrote meerderheid van de werknemers geeft aan onvoldoende feedback te krijgen van hun managers en collega’s. Slechts 19 procent van de millennials zegt dat ze regelmatig 360 graden feedback ontvangen en slechts 17 procent daarvan zegt dat de feedback die ze ontvangen zinvol is. Dat is een groot probleem, zeker wanneer je je bedenkt dat de meeste organisaties slechts 1 à 2 keer per jaar functioneringsgesprekken voeren.

Een medewerker wil het liefst direct terugkoppeling op zijn prestaties. De schuld ligt echter niet alleen bij het management. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat slechts 15 procent van de medewerkers aangeeft zelf regelmatig om feedback te vragen.

Waarom is vragen van feedback voor medewerkers zo moeilijk? Misschien omdat je je er best kwetsbaar door kan voelen? Of juist omdat je het moeilijk vind om een concrete vraag te bedenken en het daardoor alsmaar uitstelt. Jammer, want er zijn zoveel voordelen te benoemen waarom het vragen van feedback goed voor je is. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen dus een goed moment om te beginnen met het vaker vragen van feedback. De 5 belangrijkste redenen hieronder voor je op een rij;

1) Feedback vergroot je werkgeluk

Iedereen heeft behoefte aan aandacht en erkenning. Wanneer je zelf om feedback vraagt zul je dus ook meer horen wat er goed gaat en dat zal leiden tot meer werkgeluk.

2) Het zorgt voor betere samenwerking

Een open feedbackcultuur zorgt voor minder onderlinge frustraties en verbetert de samenwerking tussen jou en je collega’s.

3) Je bereikt eerder je doelen

Feedback geeft je richting. Doelen stellen is makkelijker als je weet waar je goed in bent en welke vaardigheden je nog verder kan ontwikkelen.

4) Het geeft je een beter zelfbeeld

Feedback geeft je inzicht hoe jij overkomt op anderen. Klopt dat met hoe jij jezelf ziet?

5) Een manier een continu te blijven leren

Je kennis en vaardigheden verouderen in rap tempo. De halfwaarde tijd van je vaardigheden is 5 jaar. Het is als professional dus cruciaal om je te blijven ontwikkelen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei hulpmiddelen die het makkelijker maken om feedback te vragen, bijvoorbeeld de reflectie en feedback app van Everybody FRANK. Met deze app kan je gedurende het hele jaar 360 graden feedback vragen aan je collega’s over je competenties. De app helpt je bij het gehele proces, eerst stelt hij jou een kleine, concrete competentiegerichte vraag. Je reflecteert eerst op je eigen functioneren waarna je meteen feedback kan vragen aan je collega’s. De gegeven feedback zie je direct terug in de app.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*