Neem contact op via: +31 (0)20 823 31 99  

Werken bij Frank

Welzijn en werkgeluk in de zorg- en welzijnsector

Zorgpersoneel zijn bij uitstek medewerkers die werken vanuit hun hart, die vanuit een intrinsieke motivatie gestart zijn met hun werk. Medewerkers die bereidt zijn een stap extra te zetten en veel energie uit hun werk halen.

Maar het werkgeluk in de zorg staat onder druk. Niet alleen omdat de werkdruk al jaren toeneemt, maar ook omdat het werkplezier in de zorg steeds verder afneemt. Gevolg is dat medewerkers oververmoeid raken, uitvallen of uitstromen.

Het is zodoende heel belangrijk om goed te zorgen voor het zorgpersoneel. De werkdruk is niet altijd weg te nemen, maar je kunt wel de balans herstellen en medewerkers het werkplezier teruggeven.

White paper: het belang van inzicht in het welzijn van zorgmedewerkers

Everybody Frank - Whitepaper welzijn van zorgmedewerkers

Uit onderzoek blijkt dat 87% van de medewerkers het werken in de Zorg en Welzijn sector als zinvol ervaart. 91% geeft aan inhoudelijk leuk werk te hebben (bron: AZW 2021). Dat zijn cijfers waar menig sector jaloers op mag zijn. Toch kampt de zorgsector met grote problemen op het gebied van personele bezetting. 65% van de vacatures is lastig in te vullen, de onderbezetting door personeelsverloop is hoog alsook het ziekteverzuim. Met als gevolg een hoge werkdruk een dalend aantal tevreden medewerkers.

In onze white paper lees je hoe je inzicht en grip krijgt op de werkbeleving van medewerkers. Wat je kan doen om het werkgeluk van jouw medewerkers te verhogen en de werkdruk te verlagen.

MTO zorg in samenwerking met Sociaal Werk werkt!

Everybody Frank werkt nauw samen met Sociaal Werk werkt!. Ben je aangesloten bij Sociaal Werk werkt!? Dan ontvang je een exclusieve korting van 25% en help je mee aan het verbeteren van het werkgeluk in de Nederlandse zorg.

Samenwerkingspartner Sociaal Werk werkt

Leden ontvangen 25% korting op het MTO van Everybody Frank

Vergelijk jouw organisatie met de sector Sociaal Werk werkt!

Help mee om het werkgeluk in de zorgsector in kaart te brengen

Sylvie Brandwijk HR manager bij Buurtteams

Sylvie Brandwijk
HR Manager Sociaal Domein, Incluzio

"Eindelijk een leuke innovatieve manier gevonden om continu de werkbeleving te monitoren. Met de duidelijke analyses in het HR Dashboard weten we precies waar de schoen wringt of waar juist kansen liggen en kunnen direct actie ondernemen."

Deze zorginstellingen gingen je voor